tisdag 13 juni 2017

Putin är allvarligt hotad av Navalnyj och demonstrationerna i hela Ryssland. Nu fängslas folk i tusental. Det visar bara skräcken från Putin och hans närmaste.
Det är korruption det handlar om. Och så har det varit länge. Motståndet mot korruptionen nära Putin och den ryska ledningen ökar. I går var Rysslands nationaldag och många var ute och firade men 10-tusentals demonstrerade på massor av platser i Ryssland. Putin vet inte vad han ska göra.

Många som grips släpps efter några dagar.
Navalnyj fick en månads häktnng. Putin vågar inte gå ännu hårdare fram men vill med detta varna. Det skapar bara ökat motstånd mot honom. Han lever farligt. Ställer han upp till omval? Börjar tvivla. Och det vore bra för världen om han inte gjorde det.

Och i vårt grannland Finland spricker regeringen när Centern och Samlingspartiet säger Nej till den dömde islamofoben Halla-aho i regeringen
Vad som nu händer i Finland är oklart men heder åt Centern och Samlingspartiet som bröt regeringssamarbetet med en sådan företrädare.

Positivt överraskad att Fredrick Reinfeldt blir ordförande i en expertgrupp för att minska brott och kriminalitet.
Skadegörelse, bedrägerier, organiserad brottslighet, narkotika ska gås igenom och trygghet ska skapas.Det är tryggheten som ska öka och det kommer lägligt när frågan är i topp i Järva. Bra Fredrik.

Macron går framåt och många med mig ser något nytt och positivt i Frankrike med tolerans, framtidstro och öppenhet. Men hur förkortas hans parti La République En Marche,LRM, REM eller LREM. 
Nu har jag sett alla tre förkortningarna i media. Fråga Macron så det blir rätt.Inga kommentarer: