fredag 30 juni 2017

Moderaterna tappar i förtroende säger dn.se/nyheter i en mätning från DN/Ipsos och det passar ju bra med ett sådant besked från media strax före Almedalen
Jaga brukar inte kritisera media och gör det inte nu heller men noterar bara att nu kommer nya besked om M i detta fall från DN. Det är tungt med Sveriges största tidning, när M och AKB redan ligger dåligt till och nu inför Almedalen som börjar på söndag.

M tappar på de flesta politikområden och flera tunga som ekonomi, invandring och försvar och ligger sämre än S på de flesta andra områden.
M:s stöd har fallit från 24 procent till 16 och AKB:s stöd från 40 till 24, det är en halvering. M har också tappat förstaplatsen när det gäller jobb som nu tagits över av S. Överhuvud har S stärkt sitt stöd kraftigt det sista halvåret, liksom SD och C

Svaret är enkelt När M vill samarbeta med SD
så tycker M väljare som sympatiserar med det att det är lika bra att gå direkt till Sd och de som inte sympatiserar går till C. Centern ligger starkt med 20 procent som anser att vår starkaste fråga är miljö och klimat. Fortsätts med det, men också med den öppna flyktingpolitiken och jobben och småföretagen i hela landet.

Utmärkt att Sverige får brittiskt stöd vid behov och att vi samarbetar i försvarsfrågor med  JEF-organisationen i Norden och Balkan.


Inga kommentarer: