måndag 5 juni 2017

Enough is enough, säger Theresa May  efter det tredje terrordådet på lika många månader i Storbritannien. Bra med  hårdare övervakning av Internet.
Tragiskt igen.Nu räcker det. Nu var det en terrorbil och personer med knivar, 7 döda och 50-tal skadade. Varför? Vem vinner på det? Inte de som dödade. De blev själva skjutna åtta minuter efter dådet av polisen, som får beröm för sina snabba insatser. Men beröm... när det redan hänt?

Saker behöver förändras, Sa May med hårdare tag mot sociala medier som hotar med våld och våldsglorifierande propaganda.
Här måste en lagstiftning ske och Google och FB måste inse det. Du kan inte skriva på FB att du ska mörda utan att det får konsekvenser..

Tror tories vinner valet på torsdag men att segern inte blir så stor. Viktigt att samarbetet mot terror fortsätter också efter Brexit,
Det är också något som båda parter tycks införstådda med.

Bra initiativ av Sverige och Fiji  om konferensen mot nedsmutsningen av haven. Det är Isabella Lövens hemmaplan som skrev boken "Tyst hav"...tror jag om utfiskningen av haven  för flera år sedan.
Plast, överfiskning, försurning, klimatpåverkan, översvämningar. 8000 personer väntas komma. Det är 45 år sedan Sverige tog initiativet 1972 till den första stora miljökonferensen i Stockholm. Regeringen ska ha kredit för detta som nu sker i New York och det gör ingenting om andra partier säger det också....

Inga kommentarer: