tisdag 27 juni 2017

Två bra besked i Sverige; Johan Gustavssons frisläppande i Mali och uppgörelsen om vapenexport med hårdare demokratiska krav.
Det är mycket positivt efter  fem och ett halvt år i Al Qaida-fängelset att Johan Gustavsson nu frisläpps. Ett gediget underhandsarbete i diplomatin har givit utdelning. Alla Svenska kommentarer är positiva och det är många från Margot Wallström, Carl Bildt , Annie Lööf, Karin Enström, Isabella Lövin. Carl Bildt har bästa kommentaren "Inget  enstaka ärende tyngde och bekymrade mig mer som utrikesminister..."

Vapenexportuppgörelsen är mycket positiv och visar på stark svensk sammanhållning där regering och Allians är överens
Krav på demokrati, mänskliga rättigheter, uppföljning och kontroll av vapenaffärer är nu verklighet. Och visst finns det tolkningssvårigheter som var går gränsen mellan demokrati och diktatur, t.ex när något land är på väga från diktatur till demokrati eller tvärtom som Turkiet som blir allt mer av Erdogandiktatur.
Tycker att justitieminister Morgan Johansson har skött detta bra.

Nu åker jag in till Kungshamn här från Bohus-Malmön och försöker hitta en lämplig fiskebåt atta hyra när Fjällfiskets Vänner med Raymond Svensson, Bengt Hellman, Bosse Jonsson och Ulf Eklund kommer ner om en månad och ska havsfiska. Roligt.


Inga kommentarer: