fredag 16 juni 2017

Mycket intressant att Natostödet minskar i Sverige till bara 33 procent och mest minskar det i Centern med 17 procent från 52 till 35 procent. Mycket bra.
Samtidigt ökar stödet för att Sverige ska satsa mer på ett eget starkt försvar och 74 procent anser det nu viktigt. Detta går att läsa i dn.se/debatt i dag där tre freds- och försvarsforskare  redovisar en undersökning. Stödet för återinförande av värnplikten är också stort.

Allt detta är faktiskt precis så som jag ser det och har argumenterat för de senaste åren. Roligt att vara "med opinionen"...ha.

Regeringkris närmar sig när Alliansen enade sig om på torsdagen att öka pressen på regeringen med misstroendevotum
Det handlar om de tre skattehöjningarna för 3:12 företagen, fåmansbolagen, flygskatten och att fler får betala statlig skatt genom höjning av brytpunkten. Om Alliansen enas om att stoppa dessa genom ett misstroendevotum och krav på avgång av ett eller flera statsråd är regeringskrisen ett faktum.

Annie och Centern säger nej till stöd av Sd
i en regeringskris och vill ha fokus på valvinst 2018. Helt rätt.Stödjer man sig på Sd i budgetfrågan är spärren bruten mot Sd. Tycker Centern gör helt rätt och känner att väljarna är med.

Trumps Nej till klimatavtalet kan stärka det i stället både i EUropa och världen i övrigt
Det kan också bli så att enskilda delstater i USA, som Kalifornien stödjer avtalet och ingår klimatuppgörelser med andra delar av världen som Trump inte kan stoppa om han inte skriver om USA:s författning Och gör han det då....godnatt Trump.

Inga kommentarer: