tisdag 20 juni 2017

En riktig halleluja-artikel för ett stärkt EU-försvar av utrikes- och försvarsministrarna Margot Wallström och Peter Hultqvist (WH) men det är bättre än medlemskap i Nato. (dn.se/debatt)
Jag vet åt vilket håll EU nu går efter några svåra år med eurokris,extremnationella partier och Brexit. Macron har ju tydligt sagt att säkerhets- och försvarssamarbetet ska förstärkas och med hans mandat nu i nationalförsamlingen så ....

Det är ändå positivt att WH understryker att samarbetet ska vila på mellanstatlig grund
och  att är fullt förenligt med vår militära alliansfrihet. "Om vi vill ha fred måste vi förbereda för fred", låter det i artikeln. Men lite längre fram lyfter WH fram samarbetet mellan EU och Nato och den fördjupning som nu sker efter samarbetsavtalet EU-Nato för ett år sedan. Samarbetet ska ske mellan de länder som så vill. Talet om mellanstatlighet låter bra, men blir det allvar så blir allt överstatligt oavsett vackra texter.

Telefonterror med mobiler som blockerar hela landet lyfts nu fram som ett stort terrorhot. Och så är det naturligtvis om det inte går att komma fram 112, SOS Alarm, polis och sjukhus
Man frågar sig bara vad det är för havererade stackare som ägnar sig åt  att ringa 20 000 samtal och riskera andras död.

Detsamma gäller gärningsmannen i London som köpte en skåpbil och körde in i en folkmassa med muslimer vid deras böneplats.
Också en havererad människa, visst men någonstans finns ett svar på varför sådana finns i vår värld.Inga kommentarer: