söndag 4 juni 2017

Tillbaka i Sverige efter tre fantastiska dagar med Micke och Stoffe i Paris och franska öppna mästerskapen i tennis på Roland Garros,

Trump trampar på världen med sitt nej till Paris-avtalet. Tragisk haveri att USA som världens mest inflytelserika land står utanför i klimatkampen.
Han har två länder  med sig, Nicaragua och Syrien och 195 länder emot sig som säger ja till Paris avtalet inklusive Kina och Ryssland. "Jag slåss för det amerikanska folket", säger Trump.Vad? Han menar jobben men då jobbar folket för fel saker som kan skapa världskriser i miljö,klimat och utveckling i hela världen.

Han ska påbörja förhandlingar om ett återinträde med bättre villkor. Är det någon som tror att han ska kunna ändra på vad 195 länder skrivit under för att få "bättre villkor"? Om vad?

Sverige och partipolitiken skakar efter senaste händelserna. 18 procent för M håller Batra vid liv som partiledare en tid till,men...
När det har börjar diskuteras så krävs så mycket mer. Alla ser framför sig någon som snart faller eller avgår och jag tror inte hon klarar detta. Prat om regeringar löser inte M-problemen, inte heller att sparka partisekreteraren. Batra måste bli öppnare, mer personlig, mer kommunikativ och så folk förstår.

Så kommer Birgitta Ohlsson också och utmanar Björklund
Han kan mycket, är påläst, men...vid landsmötet i november kan det bli byte. Kring 5 procent är uselt. Han och L jämförs gärna med C på 13,5 och då är Birgitta Olsson ett hop och en förnyelse. Det är ingen belastning med erfarenhet, men även om valberedningen inte tröttnat på Björklund så har kanske väljarna det, och det är dem L behöver.

Mycket roligt att det går så bra för Centern och det är i hög grad Annies förtjänst. "Håll gränsen", sa Fälldin. "Håll kursen", säger jag till Annie.

Inga kommentarer: