lördag 10 juni 2017

May försöker komma bort från kritiken med  snabbvisit hos drottningen och uppdrag att bilda en ny regering.
Det är bara 8 mandat till egen majoritet i underhuset men här spelar antalet ingen roll. Det är majoritet eller ej som gäller. Nu har hon inte det och måste förhandla med andra partier, Här är det då det skottska unionspartiet DUP hon och tories har tänkt sig som fick tio mandat i valet. Då får tories en majoritet på 328 mandat eller tre mer för att få majoritet av de 650 ledamöterna...

Men DUP är ett mer konservativt parti är tories
och kommer naturligtvis att ställa krav för att skapa den majoriteten. De säger nej till,abort och homosexuellas rättigheter och där finns bara ett svar från tories så redan här kan det bli svårt. DUP är för EU-utträde men måste ha en god relation till grannlandet Irland för att behålla handeln. Förhandlingarna om Brexit blir svårare efter valet, både i sak och kring att få majoritet. Gissar att May klarar ett halvår eller så, sedan blir det nyval igen eller avgång och ny torieledare.

Intressant artikel av Mikael Odenberg i dn.se/debatt som kommer med många förslag till vad moderaterna bör göra för att stärka förtroendet för partiet och Alliansen.
Sluta prata strategier och regeringsbildning. Utlös ingen regeringskris genom Sd stöd. Det måste vara uteslutet att M ska samarbeta med ett populistparti med rötterna i nazismen och vit makt-rörelsen,
Är det en ny partiledare vi hör? Jag känner Mikael sedan flera år i landstinget och han hade goda relationer till Centern.


Inga kommentarer: