onsdag 20 december 2017

Bra artikel från min gamle studentkompis Johan Hirschfeldt och Olof Pettersson dn.se/debatt om att de svenska värderingarna finns i regeringsformen
Det är kanske inte det första man gör när man fått uppehållstillstånd i Sverige, att läsa regeringsformen. Där finns annars svaren på vad som är svenska värderingar. Kanske inte i lättläst prosa men i en formellt korrekt text. Migrationsverket borde förkorta och lätta upp texten i en telegramupplaga till alla som får uppehållstillstånd.

Ska Polen bli första landet som  får EU-kommissionen att aktivera artikel 7 i Lissabonfördraget och riskera att i slutändan förlora rösträtten
Det är i all fall första gången ett medlemsland i EU varnas för att det politiska övertagandet av rättsstaten i Polen är en "klar risk"  för att aktivera "atombomben" i EU:s regelverk. När väl gränsen överträtts börjar en lång process som kan sluta med att landet förlorar sin rösträtt. Då har nog Polen lämnat EU för länge sedan och vi får en Poxit.

Fruktansvärt med den dödliga luftkvaliten i New Delhi. Världssamfundet borde finna en väg att hjälpa till.
Tidskriften the Lancet skriver att 1,8 miljoner dödsfall i Indien orsakas av luftföroreningar. Hjärtsjukdomar, astma, lungsjukdomar och stroke har ökat kraftigt. Det vore inte fel om FN och miljörörelsen tillsammans försöker finna lösningar på den dödande luftkvaliten. Ett överlevnadsprogram för New Delhis befolkning vore en både mänsklig och miljöriktig satsning.

Inga kommentarer: