lördag 9 december 2017

Riksdagens talman Urban Ahlin sitter kvar under de utredningar som nu ska göras - Är det bra?
Han är Sveriges högste politiske folkvalde representant och företräder på det sättet hela det folkvalda Sverige. Han anklagas för sextrakasserier 2008-09, utredningar har gjorts och en ny fristående sådan med en extern konsult ska nu göras. Han anklagas också för brister i ledarskapet och där ska också en utredning om arbetförhållandena inom riksdagens talmanskansli utredas. Borde inte talmannen ta en time out och lämna sina uppdrag under utredningarna? Det är mer en fråga till honom.

Bra jobb av justitieminister Morgan Johansson som fått till stånd ett avtal om att Rumänien ska erbjuda hjälp till Sverige för att bekämpa stöldligor.
Tjuvar ska också sändas tillbaka till sina hemländer, Ett liknande avtal är på gång med Litauen. Utmärkt arbete lite i det tysta. Mest handlar media om sådant som gått "fel" eller dåligt,

Klimatlag, klimatmål och klimatråd är utmärkta förslag för att stärka klimatarbetet. Kan de också stärka Mp så de blir kvar i riksdagen?
En mycket kompetent styrelse med forskarinriktning har tillsatts i klimatrådet som en gång om året ska göra en utvärdering av regeringens  klimatpolitik. Bra och kanske kan det driva på för minskade utsläpp mot ett fossilfritt Sverige.




Inga kommentarer: