måndag 4 december 2017

UD brister i öppenhet, men kritiserar gärna andra länder för just det. Enligt dn.se/nyheter kar UD dolt 900 dokument som skulle göra att Sverige valdes in i FN:s säkerhetsråd. Illa, om...
Om det stämmer skulle jag skriva. Det kommer mer avslöjanden skriver tidningen och vi får vänta på det. Men skulle detta vara sant är det ett haveri för den svenska öppenheten som vi, och inte minst regeringen, så stolt talar om.DN har begärt att få ut handlingar och det har tagit månader att få ut dem och då har de inte varit registrerade utan registrerats när DN begärt dem.

Det är viktigt för att få veta på vilket sätt Sverige fick uppdraget i Säkerhetsrådet. Har ett klimatmöte varit en täckmantel för ett kampanjmöte för Sverige?
Har statliga pengar gått till gratisresor för att ge framgång åt Margot Wallström? Eller? Det är bara jag som tänker högt, men när det inte finns några handlingar...År det mutor? För Sverige eller för Margot Wallström som så gärna ville bli omtalad som den som fixade det här? Var är handlingarna?
Och kanske, det finns inga, i varje fall inga där man kan läsa om eventuella mutor. Hundratals handlingar har ju också försvunnit.JO och KU har redan kritiserat, flera gånger. Vad säger Wallström och Löfven?

Det är väl inget konstigt att M går fram som regeringspartiet efter partiledarbytet. Det vore verkligen konstigt om det inte hade blivit så.
Nu framställs det  dn.se/nyheter nästan som en stor motgång för Centern och Annie Lööf, men det är det inte. Trots M-ändringen så ligger vi fortfarande över 10 procent. Bra.



Inga kommentarer: