torsdag 21 december 2017

Bra, tydliga och breda förslag från Försvarsberedningens rapport "Motståndsvilja". Men visst är politiken minst sagt upp och ner.
När kalla kriget tog slut tog också den militära och civila beredskapen slut och avrustades.  Mängder med material försvann, skyddsrum skrotades ja både Civilförsvaret och militärförsvaret monterades ner. Världen öppnades för fredliga och trevliga sammankomster när Sovjetunionen  och Berlinmuren föll och det kalla kriget tog slut.

Nu har världen sedan flera år ändrats till ryska hot,  Krim, Ukraina, nationella partier, osäkerhet i USA och ett nytt totalförsvar behövs, säger Försvarsberedningens ordförande Björn von Sydow (S) som var försvarsminister när nedrustningarna genomfördes.
Visst är det upp och ner. Ja, men det är också omvärlden. Då fick politiken med medborgarna på ned- och avrustning och nu får politiken lika lätt med medborgarna. på upprustning av totalförsvar inräknat civilförsvar. Bra tycker jag att man nu inser allvaret och förstår att en kris eller ännu värre ett krig skulle nästan stoppa Sveriges el-, tele-,data,-transport-, livsmedelsförsörjning och betalningar och kräva plötsliga och oerhörda satsningar på sjukvården.
Detta är inte kritik bara en personlig beskrivning av världen och omvärlden. Förslagen är bra och ännu roligare att alla partier står bakom.

Ja, jag tycker vi ska satsa på Höghstighetstågen och det är bra att Centern ställer sig på den sidan och gör man det bör det vara fullt ut.

Men rusta upp den befintliga järnvägen först också i andra delar av landet.

Inga kommentarer: