fredag 1 december 2017

Otur för Mp med bra förslag om att vissa ensamkommande flyktingbarn kan få stanna så kom uteslutningarna från det egna partiet efter #Metoo upproren
"Segern doldes raskt bakom stridsrök och nödrop från partiets riksdagsgrupp" skriver dn.se/nyheter.
Mp är i kris både politiskt och organisatoriskt. Och vi har 10 månader kvar till valet. Tre MP-ledamöter har tidigare fråntagits sina uppdrag som talespersoner. Och Stefan Nilsson blev politisk vilde under veckan efter flera år av sexuella trakasserier som partiet, inte hanterat. MP;s utrikespolitiska talesperson Pernilla Stålhammar tar tillbaka sina påståenden i FB om henne närstående miljöpartisters nära kontakter med Ryssland och att det varit ett  säkerhetshot.

Jag har inte hört Fridolin, som annars älskar att tala i TV-rutan, säga något och inte det kvinnliga språkröret Isabella Lövin heller, där det kanske varit naturligt.

#Metoo-protesterna ökar från hästorganisatioer, kvinnliga läkare med flera och tidningar skriver spaltmeter om frågan och kritiserar varandra.
Det är en otroligt kraftfull reaktion som #Metoo har fångat upp. Positivt att det naturligtvis kommer fram och blir diskuterat, men tragiskt att det ska behöva förekomma. Och det gäller inte någon speciell "folkgrupp" eller samhällsgrupp utan sträcker sig över hela mänskligheten i Sverige och i andra länder, som USA, där det först kom upp i ljuset. Män kommer att mer tänka sig för och samhället kommer att  se upp, informera och förhindra när det blir känt.Inga kommentarer: