söndag 3 december 2017

Tala om vad Centern vill göra, låt andra och journalister tala med varandra, men det är inget som väljarna älskar att höra.
Centern ska fortsätta det som nu gjort att vi går framåt, uppåt. integration, medmänsklighet, miljö. klimat, jobb, företagande. Mycket av detta hänger också ihop. Integration som fungerar skapar medmänsklighet och jobb som ger samhörighet och del i samhället.

Miljön och jobben hänger i högsta grad ihop.
Satsning på förnybar energi och en långsiktigt hållbar miljö ger ännu fler jobb än oljeborrar, och kärnkraftverk.  Det är det som också minskar klimatutsläppen både i Sverige och i världen. Stärk samarbetet om detta i skolan och i civilsamhället.

Låt människor arbeta så mycket och så lite de vill under olika skeden i livet. 
Livsbalans heter det och formulera lagar och regler som styr mot en positiv vardag där jobb, familj och fritid går ihop med mindre stress och press.

Så ska vi stoppa vinstjakten i välfärden, skriver Ardalan Shekarabi, S och Ali Esbati, (V) pådn.se/debatt i dag.
En proposition från regeringen  kommer i mars om stopp för vinster i skolan, vuxenutbildningen, socialtjänsten och  inom äldre- och funktionshindradeomsorgen. Det blir ett huvudtema för S, men ännu mer för V i valet.
 En utredning ska tillsättas som i juni kommer att lägga förslag hur vinstjakten ska stoppas i hälso- och sjukvården. Tre månader för valet.... Vänstern jublar och svenska folket tycker som vi, skriver debattörerna på DN.
 Svar:Det är vårdens innehåll, som ska räknas, hur bra den är och vad människor tycker om den, Sätt regler för motiverade vinstuttag, men stoppa inte motivationen från de som vill arbeta i egna företag, eller organisationer för att förbättra vården. Då tvingas 3 av 4 vårdcentraler stänga.


Inga kommentarer: