onsdag 13 december 2017

Svenska värderingar ska in i samhällsarbetet, säger arbetsmarknadsministern Ylva Johansson.
Det ger några snabba reaktioner från Almedalen 2016 när vart enda parti talade om svenska värderingar och alla tyckte att vi var fantastiska och måste bli bättre på att tala om det. Den andra associationen är Sd som talat och skrikit hårdare om detta än andra partier. Jag säger inte att Ylva Johansson har fel, tvärtom tycker jag hon har beskrivit vad som behövs riktigt bra. Men kanske skulle man tala mer om Samhällsorientering än värderingar. Att lära sig hur samhället fungerar och mindre av de "ideologiska" värderingarna  på hur bra Sverige är.

Bra C-förslag: Stärk kvinnojourerna och samlevnadsundervisningen i skolorna och gör det enklare att avskeda människor som begått direkta sexuella övergrepp.
Det sa Annie Lööf på Jultalet i Stockholm i går. Bra förslag. Lagen ska inte skydda förövarna utan de utsatta sa Annie.
De bra förslagen kom bort lite i media eftersom utvisningarna av ensamkommande tog över. Där skulle Annie mer ha talat om att förslaget från S, Mp är bra, men att det är rörigt och oklart vad som gäller och det är därför det uppstår kaos. Det är inte de som utvisas som ska kritiseras utan regeringens oklarheter. Ännu bättre vore att säga att inga utvisningar ska ske under tiden fram till dess att den nya lagen blir antagen av riksdagen.

Hur mycket övervakningssamhälle ska vi ha i Sverige Morgan Johansson. Inget tillstånd ska behövas längre för ö-vakningskameror utan bara anmälan.
Visst, brott skall beivras, men hur blir det med den personliga integriteten om det sitter kameror överallt på offentliga platser? Vad säger regeringen? Vad säger Centern?

Inga kommentarer: