måndag 18 december 2017

Skogsbranden i Californien: Fruktansvärd förödelse för människor och liv skogsbranden i Californien,
Tiotusentals familjer har evakuerats och förlorat sina hem. Vindarna har varit hårdare, högre och längre än vid tidigare bränder. Skogsbränder är inget ovanligt i Californien. De återkommer regelbundet men har ökat i både tempo och omfattning. Torkan på höstarna är i mycket orsaken till de omfattande bränderna. Nu har torkan blivit ännu allvarligare och långvarigare. De senaste åren har tagit död på uppåt 100 miljoner träd. Skogsbränderna drar då på snabbare och pågår längre och forskarna tror att det är klimatförändringarna som ligger bakom. 

Vad säger USA:s president Donald Trump om det här? Och vad gör han för att minska förödelsen? Vad säger du Donald. Du kan väl twittra över något...

Myndigheten för samhällsskydd, MSB, räknar med hot mot Sverige från främmande makt i valet 2018.
Svenska myndigheter har kartlagt hoten och de är många; mot valsystemet, förmågan att rösta, viljan att rösta,politiker och tjänstemän. Det är en tragisk global utveckling att en sådan fråga överhuvud kommit upp på dagordningen och det är Ryssland som avses efter rysk påverkan på presidentvalet i USA. 

Bra med instämmande i sexuallagstiftningen, dvs ett tydligt ja. Det blir inte fler fällande domar säger rättsfolk, men symboliken i lagen kan säkert få många av oss män att tänka oss för.

Inga kommentarer: