onsdag 6 december 2017

Den 6 december 2017 är 100 år efter Finlands självständighetsdag och vi Grattar vårt grannland där vi i 600 år var ett gemensamt land.
Det är en höjdpunkt i Nordens historia. 100 år låter mycket men jämfört med de 600 åt då Sverige och Finland var ett gemensamt rike är det inte mycket. Finland har fått kämpa för sin självständighet med fyra krig under perioden. Sverige och Finland behöver varandra och har nyligen slutit ett försvarsförbund.

Vi behöver ytterligare stärka samarbetet i Norden med tanke på Rysslands ökade aggressivitet och ett allt skakigare EU som samtidigt vill ha allt större makt.
Ett samarbete bör därför inriktas mot  målet en Nordisk Union.

Rätt att stoppa Ryssland från deltagande i vinter OS i sydkoreanska Pyeongchang
Visst är det så efter alla beskrivningar om att dopingen varit nationellt styrd med urplockade urinprov som skulle visa att inga ryska deltagare var dopade. Det är precis vad Ryssland förtjänar. Ryska idrottare kan delta neutralt i vinter OS om de visar att de inte är dopade.

Och Trump sätter världsfreden på spel med sitt provocerande besked att flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem och därmed erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

Inga kommentarer: