måndag 10 juni 2019

En obegriplig och direkt motbjudande satsning om drivmedelsjätten Preem får fördubbla sina utsläpp vid oljeraffinaderiet utanför Lysekil.
Mitt i en av de hetaset politiska diskussionerna i världen någonsin, om jordens framtid,  klimatet, ska Preem öka sina klodioxidutsläpp från 1,7 till 3,4 miljoner ton. Det motsvarar 17 procent av utsläppen från svensk industri eller en tredjedel av alla utsläppen från flyget i Sverige, det blir den miljöfarligaste anläggningen i landet och Sverige kommer allt längre från att klara Paris-avtalet. Nu är det EU som styr eftersom Preemraff ingår i EU:s system för utsläppshandel Brofjordens strand ska förvandla råolja till bensin, diesel och flygfotogen när hela världen arbetar för fossilfri energi. Skandal.

Lagstiftningen, här  miljöbalken, måste ändras så att regeringen kan ta egna beslut utan att vara bunden av EU-regler
Sådana ändringar har gjorts i Tyskland och Storbritannien och är de möjliga där så är de möjligt att göra dem i Sverige. Sätt i gång.

Och Erik Ullenhag får stöd av Liberalernas ungdomsförbund som nu partiledare. Och var det inte klart efter Sabunis nej till mångfald och familjeåterförening härom dagen så är det klart nu. 
Grattis liberalerna och Grattis Sverige

Inga kommentarer: