fredag 7 juni 2019

I dag avgår Theresa May formellt som partiledare för Tories. Hon stannar som premiärminister till efterträdarfrågan är löst.
Det kan bli en ny förskräcklig Brexitkalabalik som inte vare sig Storbritannien eller EU-samarbetet har råd med. Jag litar inte på Boris Johnsson om han skulle  bli föreslagen som partiledare och statsminister som de flesta tydligen tror.Ett Leave den utan avtal är den sämsta uppgörelse Storbritannien och hela EU-samarbetet kan få inte minst för alla medlemsländer där Sverige är en av länderna som har mest samarbete med Storbritannien.

Nu finns det lite tid som Storbritannien har på sig till den 31 oktober. Men om Johnsson blir efterträdaren och han vill lämna EU utan avtal så förstår ju alla att han inte lägger ner en massa jobb på ett nytt lämnaavtal. Detta särskilt inte sedan Nigel Farage Ukip-ledaren med det nya Brexitpartiet fick 31.6 procent av rösterna i EU-valet. Tories fick ett uselt resultat med 9.1 procent. Ingen rolig framtid för Storbritannien, EUropa och Sverige om inte någon samlande kraft kan skapa en positiv förhandlingslösning.


Inga kommentarer: