söndag 2 juni 2019

Nu kommer olika bud i både pappersmedia och sociala medier  att diskussioner pågår som nått till överläggningar om samarbete S och L i EU-parlamentet under nästa mandatperiod
Det vore alldeles utmärkt om det går att få ihop ett samarbete  med, Socialdemokrater och Liberaler för att stoppa upp nationalistpartierna och  EPP. det konservativa partiet med M och KD från Sverige.
Det vore en bra lösning av flera skäl.

 Det första är att S och L inte ligger så långt ifrån varandra politiskt.
Det borde inte vara så svårt att hitta förenade lösningar i de stora frågorna om klimat, migration, brott och straff.
Det andra är att S har gått kraftigt tillbaka i hela EUropa.
I Frankrike är socialisterna fullständigt demolerade medan Macrons liberaler gått fram till 22 mandat. I Tyskland är det ännu ett bakslag för de tyska socialdemokraterna som bara blev tredje största parti efter kristdemokraterna och de gröna som gick kraftigt framåt. De gröna skulle också kunna finnas med i en sådan uppgörelse på flera områden som klimat,miljö och migration, När ett parti har gått kraftigt bakåt som S har de inte samma kraft att vara "EUropaledande" i förhandlingarna medan L har motsatt situation att just ha gått kraftigt framåt. Att de gröna finns med som vinnarparti är bara bra i sak.
En mycket bra inriktning som jag hoppas på med S, L och Gröna som kan skapa majoriteter och där första testet blir nu n är de viktiga uppdragen som kommissionens ordförande efter Juncker, ordf för Europeiska rådet,talmannen i parlamentet och chefen för centralbanken.EU:s utrikestalesperson Federica Mogherini finns också med där, som enda kvinna och hon är "redan" S.

Inga kommentarer: