måndag 24 juni 2019

Vilken stjärnsmäll för Erdogan i nyvalet till borgmästare i Istambul som Erdogan inte gillade   CHP-partiet vann och tvingade fram ett omval. Nu van HCP ännu tydligare.
Det är nog en av de svåraste, kanske den svåraste motgången för Erdogan under hans 17 år tid vid makten ssom gått allt mer mot diktatur.Segrade gjorde oppositionskandidaten Ekrem Imamoglu och hans parti CHP.. Omval sa Erdogan när hans parti AKP förlorade valet den 31 mars. Det var valfusk fick han för sig och han tvingade fram ett nyval rättsvidrigt. Vilket rättshaveri och och vilket dumt förslag från Erdogan. Ett riktigt praktexempel på ett politiskt självmål. Han förlorade valet med 14 000 i mars och nu förlorade han det med 760 000 röster.

Och Edogan gjorde allt förra gången för att stoppa CHP pocj Imamoglu. Han stängde av TV-kanalerna t.ex.
Och det var rekorddeltagande i omvalet också med 84 procent. Så vad händer nu. Det är långt till nästa presidentfal iTurkiet  2003 då den turkiska republiken firar 100-årsjubileum. Men det kan bli det sista valet för Erdogan. Om Imamoglu lyckas som b borgmästare ställer han säkert upp i presidentvalet som motkandidat till diktatorn Erdogan och då. Godnatt Erdogan...Tack, tack. Det var på tiden.

Inga kommentarer: