torsdag 6 juni 2019

I dag firar vi nationaldagen och besöker festområdet i Gustavsbergs hamn med massor med uppvisningar, tal, fullsatta restauranger, glass och kaffe, Roligt.
Och visst har i det bra här i Sverige. Det förstår man så fort man slår på nyheterna. Det ska vi vara tacksamma för. Vi har hållit oss utanför krig och stora konflikter i över tvåhundra år och det kan vi tacka våra neutralitetspolitik för som Carl Johan Bernadotte införde efter förlusten av Finland till Ryssland 1809.

 Vi fick Norge som koalitionsland fram till 1905 då norrmännen tyckte det räckte, Vi ska verkligen slå vakt om det nordiska samarbetet och stärka det och utvidga det. Det är bra för Sverige, Norden och också för EU-samarbetet där vi får ett ökat inflytande.

Kan inte låta bli att kommentera dagens opinionsmätning från Demoskop. Kd tappar hela 4.0 procent och allt handlar om Adaktusson och hans nej till aborter i EU-parlamentet. L ligger kvar på en mycket låg nivå, 3.8 procent och skulle inte komma .in i riksdagen om det vore val i dag. Vi i Centern  har 8.9, det är ett litet tapp med 0.2 procent men det är acceptabelt.

Trevlig Nationaldag på er alla och nu ska Sonja och jag snart åka till Gustavsbergs hamn där allting händer i dag.

Inga kommentarer: