fredag 17 december 2010

Den permanenta krisfonden - mot finanspolitisk union
Att europrojektets svagheter nu står i öppen dager får nu EU-ledarna att ta det ena steget efter det andra mot mer av gemensam finans- och skattepolitik. Det skrev jag i går och det blev också verklighet genom EU-ledarnas beslut. Två nya meningar i Lissabonfördraget och vimsalabim har man skapat en permanent räddningsfond, som ingen ännu vet storleken på, reglerna för eller hur den skall byggas upp. Grisen i säcken. Euron skall räddas till varje pris.
Tyskland, Storbritannien, Sverige bromsar men trycket på t.ex Merkel ökar när sju tyska tankesmedjor manade Merkel att bli mer EU-positiv mot en"äkta finanspolitisk union."

Socialdemokraterna halveras
i förhållande till det som under årtioden var deras normala väljarstöd kring 40-45 procent. Dagens siffra på 26.7 i DN/Synovate ger det beskedet. Förklaringen är naturligtvis valet. den interna krisen och det moderna samhället som sprungit ifrån s.

Miljöpartiet fortsätter framgången
Den kommer att öka ännu mer när Gustav Fridolin och Mikaela Valtersson blir språkrör. Gustav minns jag från ett torgmöte på Sergels torg inför folkomröstningen om euron. En "liten gymnasist" som hade tänkt, kunde förmedla och få folk med sig. Jag tänkte ungefär som första gången jag träffade Reinfeldt. Oj,...
Vi ska ta tag i vår framtid i centern också, med breddning av politiken och ledningen och stärkt interndemokrati med årliga stämmor. I dag tar vi ett litet steg i landstingsgruppen med en diskussion om vårt landstingspolitiska program och arbete under mandatperioden.

För övrigt avslutas detta med en trevlig Julfest på Graverska huset....

Inga kommentarer: