onsdag 22 december 2010

Kinas kommunistparti vittrar sönder inifrån!
Så kan man tolka de nya uppgifter som kommer från Kina via media, nätet och i kommentarer utifrån. Den interna korruptionen är omfattande www.dn.se. Uppemot 120 000 partimedlemmar upptäcks varje år för korruption, fyra av fem får varningar och endast 3 procent får fängelse. Hur många är det som inte upptäcks? När Kinas kommunistparti själva skriver om detta som ett stort problem - ja då är det så. Globalisering, internet, finanskris, investeringar i andra länder som Afrika gör att Kina inte bara är Kina innanför murarna längre.
Partiet måste öppna sig precis som handeln har gjort och kraven på yttrandefrihet kommer att göra.

Bra artikel av Andreas - en giftri vardag
Bort med gifter som flamskyddsmedel, ftalater och olika mjukgörare. Många av dessa är cancerframkallande och hör inte hemma i vardagprodukter. Kemikalieinspektionen får nu i uppgift att ta fram en "handlingsplan", skriver miljöminister Andreas Carlgren på www.svd.se
i dag. Det är bra. Sverige har gått före med förbud mot kvicksilver. Detta är en viktig fortsättning.

Nej till EU i Norge över 60 procent
Vi är med i EU. Jag var ordförande för Nej-sidan och vi förlorade. Vi accepterar resultatatet och kräver sedan länge inte utträde. Men vi kräver att EU inte utvecklas mot en statsbildning och vi är glada att centern drev på för nej till euron, som nu är EU:s stora problem. Norrmännen sa nej till EU 1994 i en folkomröstning strax efter vår och motståndet ökar. Nu är det över 60 procent. Eurokris och integritetsfrågor som datalagringsdirektivet och FRA har ökat motståndet.

För övrigt var det 20 grader i Hemmesta i morse och jag har just givit fåglarna lite mer mat...

Inga kommentarer: