torsdag 16 december 2010

En handlingsplan mot terrorism...
är vad som behövs, säger demokratiminister Birgitta Olsson. Det trodde jag vi hade. Vad har vi annars SÄPO till? Kalla det vad som helst men tanken att stödja avhoppare som vill lämna de extrema terrorgrupperna är bra, precis som vi har liknande rörelser för brottslingar som vill lämna brottets bana och högerextremister i Exit som vill hoppa av.

EUrokrisen driver fram EU-skatten och EU-staten
Eurons kris driver nu från olika håll fram krav på en gemensam skatte- och finanspolitik i riktning mot en EU-skatt. EU-obligationer, krisfond, som nu skall utökas och med ändringar i Lissabonfördraget som skall göra krisfonden permanent. Ändringarna skall "...etablera en krismekanism för att försäkra eurons stabilitet...". De tyska socialdemokraterna med bla förre finansministern Peer Steinbruck föreslår i Financial Times en samordnad finanspolitik för EU med skatter, löner och välfärd. Samtidigt har EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso meddelat EU-parlamentet att han nästa år skall lägga fram ett förslag om en EU-skatt.
Ja, vad är det jag sagt... i sådär 20 år, när Maastrichtavtalet med euron presenterades.

Centern mycket aktiv i landstingsdebatten
Vi drev aktivt på för våra frågor i landstingsdebatten om budgeten. Landstingsrådet Gustav Andersson med krav på en mer aktiv miljö- regional och skärgårdspolitik, Cathrin Mattson för valfrihet och företagande i vården, Lars Carlsson och Lucas Forslund för mer spår och utbyggd Roslagsbana och undertecknad för en Mälardalsregion med ett direktvalt Mälardalsparlament och för spårbilar. Centern driver på, men media är tyst...

För övrigt ska jag nu till överförmynderitet och sedan köpa lite julklappar...

Inga kommentarer: