tisdag 21 december 2010

Vitryssland igen - stoppa alla kontakter
Sönderslagen, medvetslös och försvunnen oppositionsledare, Vladimir Nekljajev. Sju andra fängslade, 6-700 oppositionsanhängare fängslade. OECD fördömer valet. Yttrandefriheten stukad. Journalister hotas. Stoppa alla kontakter med Vitryssland fån EU, Sverige och världen till dess oppositionsledarna frigetts och vi får garantier för yttrandefrihet och demokrati.

Reinfeldt samlar nationen i jultalet
Det är ingen tvekan om att vi har ett paradigmskifte i den statsbärande rollen och det statsbärande partiet. Reinfeldt höll i går sitt jultal, denna gång på Skansen. Vi har klarat finanskrisen, kanske bäst av alla länder, en tillväxt på nästam sju procent det tredje kvartalet, arbetslösheten minskar. Statsministern och finansministern hyser stort förtroende. Regeringen har blivit omvald.

Oppositionen befinner sig i dunkel
om både sin egen och Sveriges framtid. Öppenhet, frihet, välkomnande dialog och mångfald var statsministerns budskap. Ett välkomnande till också det muslimska Sverige att ställa sig bakom detta. Det var Fredriks juloratorium.
Jag hälsade till Fredrik via Filippa i dag på landstingsstyrelsens sista möte före Jul. Han är värd en julblomma. Men fortsätt och tänk genom att erbjuda och ta blocköverskridande uppgörelser i för landet långsiktigt viktiga frågor.

För övrigt har jag i dag önskat God Jul på Vårdcentralen och kommunkansliet med en liten julblomma med julhälsning ...Vad vore vi förtroendevalda förutan de som gör jobbet...?

Inga kommentarer: