fredag 24 december 2010

Världen behöver mer samarbete - God Jul
God Jul och mer samarbete i världen. Den positiva avslutningen på 2010 var undertecknandet av Startavtalet mellan USA och Ryssland härom dagen. Både Obama och Medvedev är inriktade på samarbete. De tycker inte lika - hur många länder, eller personer gör det - men de vill samarbeta för fred på jorden eller i varje fall färre konflikter.

I Europa
är det eurokris som om den smittar av sig till Portugal och Spanien kan bli slutet på euron, som aldrig var något bra beslut. Det togs över huvudet i Maastrichtavtalet på många europeiska länder. Det var mer Union och mindre samarbete.
Kina erövrar Afrika och världsekonomin. Australien har Assange...och Sydamerika måste göra sig av med narkotikan och gangsterväldena.
Sverige som land lever gott - men inte alla i vårt land har det bra. Vi måste minska skillnaderna.
God Jul och Gott Nytt År

Nej Catharina, du skall inte vara nöjd
med trafikeländet. Dagen före Julafton är det närmast katastrof i Sverige och du är infrastrukturminister - ansvarig för trafiken. Du glädjer dig åt att SJ och Trafikverket börjat samarbeta i år...??. Det glädjer ingen resenär som inte kommer fram. Mer folkkänsla och mer förståelse.

EU: Håll käften om varjjakten
Jag har jägarexamen och har jagat rådjur men inte så mycket på sista tiden. Jag fiskar mycket. Tänk om någon EU-kommissionär skulle komma och tala om för mig var jag fick fiska, när, vilken fisk jag fick ta upp, hur mycket fisk, om det finns fisk kvar... Då skulle det bli en EU-kommisionär mindre...
EU skall hälla käften om den svenska varjjakten. Vi har skött jakt och fiske i Norden själva i tusentals år. Det skall vi fortsätta med.
God Jul alla svenska jägare och viltvårdare. Detta sköter vi själva utan EU-kommissionärer.

För övrigt blir det nu Julafton hemma hos Åsa, Micke Emma, Sara och Hanna med Mickes kompis Andreas och hans fru och några barn till... NU är det Jul igen och nu...

Inga kommentarer: