onsdag 29 december 2010

Instabil eurozon
är rubriken i dag i SvD Ekonomi www.svd.se om eurokrisen. I går skrev jag om Joschka Fischers farhågor för euron och i dag finns en utmärkt sammanställning av Tomas Lundin i Svenskan om olika tankar kring krisen. Antieurostämningar bland spanska politiker blir ett allt populärare budskap. Lundin menar att det bara är "en tidsfråga" innan de första länderna lämnar euron. Växande stämningar för att återinföra D-marken i Tyskland hörs, samtidigt som han också konstaterar att Europas politiker kommer att göra allt för att rädda valutaunionen. Skattepengar. Märkligt att det mest är journalister och kommentatorer som talar om eurokrisen...eller vad säger du Carl B Hamilton....?

Moderaterna fullständigt i särklass inför 2011
Det är ett fullständigt otroligt besked att ha mycket stort förtroende från 72 procent av folket som statsminister Reinfeldt. Socialdemokraterna är just nu politiskt döda och ägnar sig åt sig själva. Folkpartiet är på väg upp, trots den ensidiga satsningen på skolan. Miljöpartiet finns allt oftare över tio procent. Med debatten om språkrören stiger de ytterligare. Med Fridolin och Valtersson ännu mer. Ohly hankar sig kvar så länge Jonas Sjöstedt håller sig lugn, och det gör han ett tag till. C och Kd har stora problem.

Jag hoppas
verkligen centern och valanalysgruppen tar tag i dem alla. En bredare politik, en stärkt organisation och interndemokrati med stämmor varje år och medlemsomröstningar som man antingen följer eller avskaffar. En breddnig i ledningen med 1:e och 2:e v ordförande alt en man och en kvinna.
En analys av vad människorna verkligen önskar sig av framtiden. Inte bar arbete. Barnen, kultur, resor, fritid. Balans i tillvaron inriktad på ett rikt liv. Jag tänker återkomma till detta tema.

För övrigt kommer Emma, Sara och Hanna hit vilken minut som helst och skall sova över i natt när Micke och Åsa skall ut och roa sig...

Inga kommentarer: