tisdag 28 december 2010

Joschka Fischer tvivlar på euron?
Han har i alla fall för första gången börjar ställa frågan nu efter Irlandskrisen, skriver han i DN www.dn.se i dag på ledarplats.
Varför behövs permanenta krislösningsmekanismer överhuvudtaget i euroland? Svaret är att skillnaderna är för stora mellan länderna och insikten om att hålla stabilitetspaktens regler inte finns. För att rädda euron och EU från kollaps föreslår han att Tyskland och Frankrike skall gå samman och bilda en ekonomisk union. Det intressanta med denna artikel liksom många andra är att de alla går i riktning mot mer Union och mer överstatlighet för att rädda euron och EU. Vi behöver äkta statsmän och äkta statskvinnor, skriver Fischer. Det senareär en spark på Angela Merkel.

Bra Fp-artikel: Birgitta Rydberg och Anna Starbrink kräver meddelarfrihet i all offentligt finansierad vård.
Med en välriktad spark på den egna regeringen kräver landstingsråden Birgitta Rydberg och Anna Starbrink meddelarfrihet i all offentligt finansierad vård, alltså även privata vårdbolag som finansieras med skatter. Se www.dn.se sid 7. Självklart, kan man tycka men så fungerar inte verkligheten. Bra Birgitta och Anna. Vi hjälps åt att trycka på regeringen. Centern ställer självklart upp, särskilt som vi tycker det är viktigt med valfrihet och konkurrens i vården.

Individualisera facket
Beröm blir det också för Edel Karlsson Håål i Svd, www.svd.se, som skriver att facket måste följa med i utvecklingen och mer aktivt ta ansvar för varje medlem: en ökad individualisering. Det är nog ett måste för att få några medlemmar överhuvudtaget. Vill man ha ett högre pensionssparande i stället för längre semester skall facket hjälpa till med det. Längre semester före högre lön, likaså.
Bra. Det skulle stärka facket.

För övrigt skall jag nu in till staden och diskutera pilotprojektet med lite KOMPASS-folk. Det skall bli spårbilar...

Inga kommentarer: