lördag 18 december 2010

Kd laddar om - men hur?
Det är trist att se ett parti kämpa för sin överlevnad. Det är precis vad kd gör. Jag minns när Börje Hörnlund fick centern att ställa sig bakom gemensamma listor i riksdagsvalet 1982 eller 1985? med insprängda kristdemokrater tror jag på såväl riks- som landstings- och kommunlistorna. Centern hjälpte på det sättet kristdemokraterna som då hette KDS att etablera sig.

Nu har kd 3,2 procent
i en opinionsmätning och 2,9 i en annan. Acko Ankarberg, kommunalråd i Jönköping blir nu partisekreterare. Det är en förstärkning men Ack, "bunkergänget" från Jönköping med tre ministrar förstärks nu också med en partisekreterare...
Jönköpingspartiet måste bredda sig.... En tydligare profil skriver partiets framtidsgrupp.
Har vi hört det förut?

Bilda region Stockholm
Centern, socialdemokraterna och miljöpartiet drev hårt regionfrågan i landstingsdebatten om budgeten. Moderatena är hårda motståndare av rent maktpolitiska skäl. Att smeta ut Stockholm med mälardalskommunerna skulle försvaga moderaterna i en sådan region. Vänta med det då och börja med Region Stockholm i stället där vi slår ihop Stockholms stad med övriga kommuner i länet samt landstinget till en gemensam region.
Det finns gott om argument för ett gemensamt huvudmannaskap för samhällsplanering, skolor, trafik, arbetsmarknad. Trängselavgifterna är ett konkret exempel. De skulle lättare kunna drivas i en region och pengarna skulle då direkt komma till regionen och inte som i dag fastna hos Anders Borg.

För övrigt skall vi nu gå på födelsedagskalas med många gäster från fyra familjer... Vackra lilla Emma fyller fem, farfar då till Emma kommer hem...

Inga kommentarer: