söndag 12 december 2010

Cancún: Framgång i processen - motgång i åtgärder
Ja, så skulle jag vilja beskriva upplösningen på klimatmötet i Cancún i Mexico. Här kommer två citat som jag tycker båda fångar in telegramtexten av vad som blev mötets resultat.

Dagens Nyheter,
Annika Nilsson, sid 9 http://www.dn.se/
"kompromissavtalet ger grönt ljus åt en ny fond för klimatanpassning, regler för att skydda skog och hjälp till u-länderna att förbereda sig på klimatförändringarna. Däremot skjuts frågan om nya bindande utsläppsmål på framtiden".

Svenska Dagbladet,
Susanna Baltschefsky, http://www.svd.se/ "klimatförhandlingarna i Cancún räddade tillfälligt FN-processen men inte klimatet. Länge var konferensen på väg att gå i baklås av precis samma orsak som fiaskot i Köpenhamn. De fattiga ländernas motstånd mot att släppa Kyotoprotokollet och den rika världens brådska att skriva ett nytt avtal."

FN-procesen skall fortsätta
Det viktiga är att processen fortsätter och i FN-regi. Det har kommit dumma förslag om att EU skulle bryta sig ut från FN-förhandlingarna. Dumt, mycket dumt. Det är FN som är världsorganisationen inte EU...
USA och Kina har bättrat sig sedan Köpenhamn, Kyotoprotokollet lever, Köpenhamnsackordet vidimeras, regnskogar, pengar till u-länderna, rapportering av åtgärder. Fortsätt mot Sydafrika och gör saker hemma.

Fler parkeringshus i Stockholm...??
Det är vad Stockholm Parkering vill bygga, eller 24 nya parkeringshus med plats för 6000 bilar. Är det verkligen rätt väg? Drar inte parkeringshusen in fler bilar och kommer inte folk att parkera på gatorna i alla fall? Alla skall ju inte stå i ett parkeringshus hela dan. Nja, ne..tänk en gång till. Och 2.5 mdr kronor...?

För övrigt skall vi ha en liten förjulmiddag i dag med hela familjen..efter sedan jag vunnit dagens tennismatch...

Inga kommentarer: