torsdag 23 december 2010

Obama driver igenom startavtalet - framgång internationellt
Med röstsiffrorna 71 mot 26 ratificerade Senaten i går Startavtalet med Ryssland om nedrustning av kärnvapen. Det är en minskning med en tredjedel och en stor framgång för Obama på den internationella scenen. Avtalet har legat och tryckt sedan i april med motsträviga republikaner på nej-sidan. Nu valde 13 republikaner att går över till ja-sidan och också detta är en framgång. Det visar en president som också kan komma överens över partigränser, precis som han gjorde med skattekompromissen för några veckor sedan. Obama kan.

Reinfeldt: Kvinnor måste arbeta mer
var rubriken på förstasidan i DN i dag http://www.dn.se/. Jag tror många reagerade på den, Jag gjorde det och Sonja gjorde det. Vad menar karln? Har inte kvinnor dagen full med vanligt jobb och mycket mer hemjobb än män? Jo, så är det och det är detta Reinfeldt nu kritiserar och vill ha balans i. Många kvinnor har deltidsjobb och får sämre lön och pension. Fler borde arbeta heltid, skriver Reinfeldt. Ja, det bör vara rätt till heltid för de som vill. Men också rätt till halvtid för de som vill ha det. Inga tvång Fredrik, men rättigheter och egna beslut. Öka utbildningen, driv på för jämställda löner. Men vart tog diskussionen om kortare arbetstid för alla vägen? Det är väl den bästa jämlikheten.

Inga privata hemtjänstföretag med tvång
Nej, det vill vi inte ha. Det är fel väg. Det kommunala självstyret får inte köras över. På glesbygden och i små samhällen är det svårt att få fram alternativ. Det skall inte vara någon piska för att få fram sådana heller, men morötter har vi inget emot. Tänk en gång till Maria Larsson.

För övrigt skall vi nu fylla på julklappsförrådet med några saker som vi glömt...

Inga kommentarer: