måndag 6 december 2010

Wikileaks - Medias Julafton
Ja, så ser det ut när man läser svenska skvallertidnigar som Expressen och Aftonbladet. Det är fullt ös med sida upp och sida ner av sådant som vi redan vet, känt till eller som förekommer vid alla kaffebord. Mörkning talar man om men, nej, det är precis vad "den tysta diplomatin" som Dag Hammarskiöld talade om handlar om. Att skapa förtroende i förtroendefulla samtal. Att sedan amerikanska diplomater uttrycker sig som de gör om Carl Bildt och andra kända politiska personligheter får helt stå för dem. För amerikanarna fortsätter kafferepet långt in i telegrammen.
Självklart skall det råda svensk öppenhet till riksdagen så att inga grundlagar kringås.

Bra Centerartikel om dubbavgifter
Det är en utmärkt centerartikel på dagens DN Debatt http://www.dn.se/ om att låta de som har dubbdäck på bilen i Stockholm och andra tätorter betala lokala avgifter -så som man gör i Norge. Marknadsekonomiska styrmedel är effektivare än bara förbud. Förbud måste alltid följas av ett besked hur man skall göra i stället och detta är ett sådant. Du kan köra, men du får betala ett pris. Du kan köra in i staden från Norrland också, och blir inte stoppad, men du får betala en dubbdäcksavgift. Inget konstigt med det. Vi betalar ju trängselavgifter och parkeringsavgifter.
Bra Ankersjö, Tiefense och Åkesson.

Centern slår vakt om skärgårdtrafiken
I dagens DN återfinns rubriken "Båtturer till öar i skärgården hotas." Det är den nya trafiknämnden i landstinget som nu skall "upphandla ett helhetsansvar för skärgårdstrafiken". Där säger Helen Hellmark Knutsson ( s ) som företrädare för oppositionen att moderaterna vill ha privata lösningar för skärgårdstrafiken. Så är det säkert och det behöver inte fara fel men det får absolut inte gå ut över försämringar som försvårar för en livskraftig skärgård.
Att skilja på fastboende, fritidsboende och turism går att göra på papperet men inte i verkligheten. Centern skall se till att trafiken i skärgården blir ännu bättre och där är Waxholmsbolaget en central aktör.

För övrigt tog det 1 tim och 45 min från Hemmesta C till landstingshuset i morse.Vem är det som sköter trafiken i Stockhomsregionen...?

Inga kommentarer: