måndag 9 januari 2012

6-timmarsdagen blir stor fråga i valet 2014
Det är ingen tvekan om det. Sex timmars arbetsdag kommer att bli en stor fråga i valrörelsen 2014. Miljöpartiet kommer att driva frågan, särskilt efter Gustav Fridolins egenhändiga förslag att överge kravet, som partimedlemmar direkt reagerade emot. Vänstern med Jonas Sjöstedt kommer att driva den stenhårt med mellanstationer om 37 timmars arbetsvecka i valet 2014 men med målet 30 timmars arbetsvecka.

Centerns svar skall vara livsbalans
med ett samlat program för rätten att arbeta mycket, lite, lite mindre och inget alls under olika tider av livet. Mycket direkt efter studierna, mindre när familj bildas, mer igen när barnen blir större och lite eller inget alls på ålderns höst. Efter studierna vill man och kan man jobba mycket. Föräldraförsäkringen måste vidgas för familjerna, där sex timmar kan vara en möjlighet. Men sex timmars arbetsdag för alla hela livet skall mötas med centerns förslag om livsbalans där alla människor skall ha rätt och ges lagliga, praktiska och ekonomiska möjligheter och förutsättningar att arbeta så mycket och så lite man vill under olika delar av livet.

För övrigt fyller jag 100 år i dag minus 30 och snälla människor hör av sig med brev och på telefon och genom den nya tidens kommunikationsmedel sms,  facebook och bloggar.
Så här lyder definitionerna.

Ungdomen
Ungdomen är den ålder då man är för ung för att förstå att det man gjort var ett misstag...Men misstar sig när man tror att det går över med åren

Medelåldern
Medelåldern är den ålder då man är tillräckligt gammal för att inse sina misstag....men tillräckligt ung för att göra om dem igen.

Ålderdomen
Ålderdomen är den ålder då man är så gammal att man inte längre minns de misstag man glömt. Och för gammal för att orka göra de misstag man aldrig hann begå...

Inga kommentarer: