tisdag 10 januari 2012

Iran: Världens största riskområde 2012
Det är nog så. Irans kärnkrafts- och kärnvapenupprustning är det största hotet mot världsfreden 2012.
Iran upparbetar nu uran vid ytterligare en anrikningsanläggning, nu under jord för att försvåra kontroll och stå emot eventuella angrepp. Den höga anrikningsgraden bara bekräftar att det är kärnvapen som ska framställas. Det är FN och världssamfundet som ska reagera, inte USA. Då blir allting fel och många stater, som Venezuela stödjer hellre Ahmadinejad än Obama.

Från regeringen: Bra krav mot finansbolagen
Det är många svenskar som liksom jag tycker att det är bra krav som regeringen nu ställer på finansbolagen. Det borde vara en naturligt bransch att kritisera för socialdemokraterna och vänstern. Men från dessa partier inget nytt i denna fråga.... Peter Norman, för det är hans initiativ, skall ha en stjärna i himlen. Skärpt tillsyn, fler tillstånd, bättre information, bättre villkor för sparare och stärkt konsumentskydd mot dyra krediter. Bra helt enkelt.

För övrigt var det en väldigt trevlig födelsedag i går med massor av brev, vykort, sms, telefonsamtal med sångkörer, besökare och 115 facebookgratulanter....Det var väldigt vad populär man blev när man fyllde 100 (minus 30)....Hur ska det inte låta när man verkligen blir hun...

Inga kommentarer: