fredag 20 januari 2012

Juholt?: Varför inte Sven-Erik Österberg?
Ja, det är min favorit. En i rörelsen starkt förankrad socialdemokrat med rejäl facklig bakgrund och båda fötterna på jorden. Ligger mitt i partiet. Gör inga oöverlagda uttalanden. Har inga förberedda, klyschade retoriktexter med sig på debatterna och i mötena med pressen. Nu ska inte jag utse någon ny s-ledare men man får ju ha en uppfattning...
Nu tror jag inte att det blir så.Tror inte Juholt avgår. Han får en chans till, men bara en...

Miljöpartiet kräver permanent undantag från euron för ja till europakten
Det skriver i dag de tre miljöpartisterna Per Bolund, Ulf Holm och Peter Eriksson på DN Debatt, www.dn.se/debatt .Det är ett konkret krav eller villkor som vi från Nej-sidan krävde att Ulf Dinkelspiel skulle ställa redan vid EU-förhandlingarna 1994. Det gjordes inte då och inte heller efter svenska folkets tydliga nej till euron i folkomröstningen 2003. Nu är ett gyllene tillfälle. Det borde centern kunna kräva också, som det ledande nej-partiet i folkomröstningen.

Alliansen i landstinget driver på för bättre T-banetrafik
Alliansen avsätter nu drygt 7 mdr för upprustning och nya tåg på röda linjen. Nya signalsystem möjliggör också förarlösa tåg. Det minskar trängseln, ökar framkomligheten och stärker kollektivtrafiken.

 Lars Carlsson,
centerns representant i Trafiknämnden ska ha en fjäder i hatten för sitt konsekventa arbete för bättre både land- och sjätrafik.

För övrigt har vi nu varit på Bygdegården och planerat lite för 100-kalaset i morgon...100 år och 100 gäster...

Inga kommentarer: