fredag 27 januari 2012

Stefan Löfven. En klok, förståndig, eftertänksam lagarbetare - och outsider
Oväntat eller inte. Nu har socialdemokraternas VU valt och det blir Stefan Löfven. Det gäller till kongressen i april 2013 då han ska kongressväljas.
Politiskt har han uppförsbacker som kärnkraftskramare, EU- och euro entusiast och ingen jämställdshetsivrare.
Det är personen Stefan Lövden som blivit vald, eller personligheten. Se rubriken. Där lagarbete och sammanhållning kommer först.

Sitter inte i riksdagen och  har ingen statsrådserfarenhet
Nackdelar men kan bli fördel ( s ) om han lyfter fram laget i en skuggregering där många gamla och nya sossar finns med och bevakar sina politikområden. Utgångsläget är så dåligt att opinionssiffrorna  knappast kan bli sämre med 23,7 procent i dagens DN/ Ipsos. Här för vi se upp  i centern som nu backar till bara 4,8 procent....

..och s backar om europakten
Det var väntat efter Juholts nej innan bläcket hade torkat i Bryssel före Jul. Man försöker få det att se ut om man pressat regeringen men det har man inte alls. De krav man ställt är redan uppfyllda, som att vi inte ska lämna över någon beslutanderätt kring vårt finanspolitiska ramverk till Bryssel. Heja.
Vad säger v och Mp i dagens EU-nämnd?

För övrigt är jag nu på väg till årets ledarkonferens med centern i länet, detta år på Barkarby Gård i Järfälla. Vi behöver prata...

Inga kommentarer: