tisdag 3 januari 2012

Vad som helst - men inget krig med Iran
Iran rustar för kärnvapen. Det är mycket farligt med missiler som kan nå Israel, närmare grannar och USA-baser. Varje användande av kärnvapnen i världen skulle vara ett hemskt misslyckande för FN och världssamfundet. Iran bryter mot NPT, icke-spridningsavtalet. Det är inte detsamma som att USA:s hot om oljestrypning är rätt väg. Det är överhuvudtaget inte USA som är rätt väg. Det är FN, IAEA, EU och de globala freds- och nej till kärnkraft och kärnvapenrörelserna. Inget krig med Iran.

Ylva Johansson håller liv i Juholtkrisen
Det är partiet och vår partiledare som försatt oss i "det oerhört allvarliga läge vi nu befinner oss". Så skrev Ylva Johansson på sin blogg i Nyårshelgen. Det gör inte läget bättre. Min tolkning är att frustrationen är enorm men ingen riktigt vet vad som bör göras. Om opinionsiffrorna ser ut som i dag framåt under vintern våren kommer några starka personer att enas om en ännu starkare person som kommer att kräva besked eller avgång av Juholt. Säg 3-4 månader....men Ylva Johansson blir det i alla fall inte.

Centern ligger stilla
Någon uppgång med Annie som partiledare har det inte blivit. Ingen nedgång heller. Nu ska vi arbeta fram det nya partiprogrammet.Vi måste stärka hela Sverige, vår politik för decentralisering och landsbygd måste stärkas. Detsamma gäller miljö- och klimatpolitiken. Den avgör mycket centerns framtid. Transport- och infrastruktur är ett annat ämne där vi måste bli tydligare med höghastighetståg, lightrail och podcars. Både bilister och kollektivtrafikresenärer ska komma fram.
Skolan och välfärden år två måsten. Vi måste ge besked om privatiseringar och vinster.
Vi har alla möjligheter. God fortsättning

För övrigt är det också svårt att förstå de mycket ärkekonservativa opinionerna inför republikanernas primärval i USA.

Inga kommentarer: