tisdag 17 januari 2012

Eurokrisen förvärras: EU:s stödfond EFSF får sänkt kreditbetyg 
Det kom lite plötsligt. Efter sänkningarna av kreditbetyget för Frankrike , Spanien, Portugal kom i natt besked om att Standard & Poor sänker kreditbetyget också för EU:s stödfond. Det gör det dyrare för fonden att låna, när räntorna ökar. Det sätter ökad press på Tyskland att ge ännu mer pengar till fonden.
Det gör de än självklarare för Sverige att inte gå med i europakten.
Det gör det ännu naturligare för Centern och Annie och följa Expressen häromdagen och säga nej till Europakten.

V i Norden kräver hårdare reglering av finanssektorn: Säkert Jonas initiativ
En ny bankdelningslag som skiljer på traditionell bankverksamhet och spekulation, en Tobinskatt på internationella finanstransakttioner, en stabilitetsavgift för att finansiera omkostnader om banker går i konkurs.Det är några av V-förslagen. Tobinskatten måste vara internationell, annars fungerar den inte...De övriga förslagen är svåra att överblicka. Men de kommer vid rätt tidpunkt och de syns.

Juholtcirkusen fortsätter.
Tragiskt att han totalt tappar greppet om sitt bästa ämne, försvarspolitiken. Hur kan man komma med ett direkt felaktigt uttalande om att "vår statsminister drivit igenom en ny försvarspolitik tillsammans med Sverigedemokraterna". De satt inte i riksdagen då beslutet togs. Vem skriver hans tal och vem läser hans tal?

För övrigt var det en fantastisk idrottsgala i går kväll men Therese Alshammar eller Marcus Hellner borde fått Jerringpriset...

Inga kommentarer: