söndag 29 januari 2012

Jacques Delors ångar inte euron trots krisen
Jacques Delors var EU-kommissionens ordförande 1985-1995.Han är eurons fader eller fadder tillsammans med Helmuth Kohl och Francois Mitterand. Han intervjuas i dag i DN, www.dn.se men ångar inte införandet. Han ångrar att inte Maastrichtfördraget var ännu tydligare och hårdare med gemensamma budgeregler och regler om arbeslöshet, dvs mer överstatlighet.

Nu måste vi rädda Grekland säger han.
Det vill han göra med euroobligationer där euroländernas upplåning skulle ske gemensamt. Han är kritisk mot de länder som Storbritannien, Tyskland och Finlad som säger nej. Han vill ha hårdare och mer överstaliga regler för euron. Han erkänner dock att Sverige har vunnit på att stå utanför....Vackert så.

Hägglund vann med 198-88 men nu måste Kd läka såren
Hägglund vann, men det var en Pyrrhusseger. En sådan seger till och han är förlorad eller hela kd. Kanske redan efter denna seger. 31 procent av Kd:s ombud på kongressen vill ha en annan ledare...En förlåtresa kanske med både Hägglund och Odell....

Lööf och Löfven - ett vackert par som kan hjälpa varandra och skapa fler jobb
If You can´t beat them -join them. Så ska c och s stärka varandra i fråga om jobb och näringspolitik. Annie Lööf kommer att få höra av Stefan Löfven hur han tycker att hon och regeringen ska skapa fler jobb. Allt han säger behöver inte vara fel. Ta tillvara de bästa. Det kan gynna båda partierna och alla bäst, det kan gynna företagandet och skapa fler jobb.

För övrigt har Sonja och jag varit hemma hos Emma, Sara och Hanna i dag. Micke och jag har spelat tennis  - jag vann inte - och jag har hunnit titta på delar av 6-timmarsfinalen i Australian Open mellen Nadal och Djokivitch. Vilken fantasisk prestation från båda. Synd att någon måste förlora....

Inga kommentarer: