torsdag 19 januari 2012

Partiledardebatten: Ordkaskader och idélöshet
Det blir telegramtexten från gårdagens partiledardebatt. Det går inte att som Juholt bara hälla ilskna ord över sin motståndare. Det är heller inte så bra att svara en sådan motståndare med kritik mot honom i stället för egna idéer. Juholt och Reinfeldt alltså. Ordsvall är inte retorik. Det slår tillbaka. Reinfeldts fråga om oppositionsledaren tog skruv. Ingen ville eller kunde svara på den. Privatiseringarnas baksida med Carema och rikskapitalbolagen tog Annie lugnt och säkert med Jonas Sjöstedt. Nästa gång ska Annie ställa frågor till Jonas. Det gillar han inte. Jag vet.

Eurokrisen stärker extremhögern i franska valet
Det är tragiskt att se hur eurokrisen nu stärker extremhögern i Frankrike. Den mindre lyckade valutan  ger Marine Le Pen gratisstöd i opinionen när hon nu kräver ett återinförande av francen. De som drabbas av krisen reagerar tydligast på sådana tydliga förslag. Eurokrisen stärker extrempartierna i Europa.. Illa.

Paavo Väyrynen kan gå vidare i finska presidentvalet
Vi jobbade nära ihop i EU-parlamentet. Två EU-kritiker från Finland och Sverige. Vi bildade en EU-kritkisk nordisk grupp tillsammans med Jens Peter Bonde från Danmark. Jag besökte Paavo och finska väljare i norra finland flera gånger. Otroligt att Paavo nu har chans att gå vidare till andra omgången eftersom Sauli Niinistö inte ser ut att få 50 procent i den första. Vackert Paavo.

För övrigt ska jag nu in till forskningsberedning i landstinget.

Inga kommentarer: