torsdag 26 januari 2012

Pressmeddelande 12-01-26
Hans Lindqvist, ordf i EU-kritiska centernätverket
Tel  070/ 5485819

Nej till Europakten

-Vi ska inte ansluta oss till någon pakt för något som vi inte är med i. Nej till europakten.

Det säger Hans Lindqvist, ordförande för EU-kritiska Centernätverket och tidigare ordförande för Nej till EU under folkomröstningen med anledning av EU-nämndens möte på fredagen.
Svenska folket sa med en tydlig majoritet nej till medlemskap i euron vid en folkomröstning 2003. Opinionsundersökningar i dag visar på 80-90 procent nej till att införa euron.
-Det vore ett demokratiskt övertramp att då ansluta oss till en pakt för något som vi så tydligt sagt nej till.
Ska inte Sverige solidariskt ställa upp och stödja de länder i Europa som har ekonomiska problem?

Den frågan är berättigad men problemen är ju orsakade av många länders misskötsel av sin ekonomi där euron förvärrat lösningar genom den gemensamma räntan och den fasta växelkursen, precis som vi befarade under folkomröstningen.
-Sverige ska bidra ekonomiskt till den europeiska stödfonden EFSF och på så sätt visa vår solidaritet med länder med problem. Det är också bra för Svensk export att ekonomin hämtar sig i hela Europa.

-Att ansluta sig till europakten är att öppna en bakdörr till medlemskap i euron.

Obama vinner lätt
i President Obamas State of the Union tal föreslår han höjd skatt för de rika. I dag beskattas inkomst av kapital bara med 15 procent medan arbetsinkomster beskattas med 30 procent. Höjd skatt för rika, rättvisa och fair play. Det vinner Obama på och den hopplöst gammeldags högern i republikanerna förlorar.

Nu hör jag Stefan Lövdén: Tror inte på det - Eliasson hade varit mycket bättre val
Nu kommer förslaget till ny ordförande för socialdemokraterna från deras VU: Stefan Lövdén, Metalls ordförande. Säkert en bra person men... För ensidig med bara arbetsmarknadspolitik, ingen regeringserfarenhet, inte tillräcklig debatterfarenhet, sitter inte i riksdagen, kärnkraftskramare och euroanhängare...Hur kan man? Eliasson/Jämtin hade varit ett svårt lag att slå. Nu.....

Brist på bostäder huvudämne i kf i går, men...
Jag blir lite besviken att varken Koalitionen eller oppositionen berörde de frågor Värmdöcentern tog upp i en motion i höstas. 15.000 fritidshus står tomma 50 veckor om året, många villor har vindsvåningar, en eller några större båtar och  pråmar var några frågor vi ville undersöka för det första boendet, men inte ett ljud....

För övrigt ska vi ha årsmöte i landstingsgruppen i kväll
Inga kommentarer: