måndag 23 januari 2012

Efter Juholt...
På lördag eftermiddag var det kallat till presskonferens av Håkan Juholt från Oskarshamn klockan 15.00. Det var precis då gästerna till mitt 100-årskalas började ramla in. Raymond, Bosse, jag och Stoffe satt framför TV:n och lyssnade. Det tog lite tid men sedan kom beskedet. Jag avgår.
Ny presskonferens med Karin Jämtin och verkställande utskottet, fler gäster som anländer. Vill bara förklara för bloggens läsare hur det kom sig att det inte stod något om denna verkliga politiska händelse den dagen. Att se på TV med ett öga mellan presenterna och de vackra orden det gick, men att skriva på datorn det gick inte....

Vem kommer nu?
Efter en ganska kort diskussion på några dagar kommer Sven-Erik Österberg att föreslås som ny partiledare och väljas av partistyrelsen på fredag....någon däremot..?

Illa för Paavo Väyrynen i finska presidentvalet
Sauli Niinistö tog hem segern i första primärvalsomgången i Finland. Inte riktigt övertygande men tillräckligt för att han vinner på andra varvet. Riktigt illa var det för Paavo Väyrynen, centerns kandidat som låg bra till efter poströsterna men förlorade andraplatsen till Miljöpartiets Pekka Haavisto. Paavo hade ett konkret förslag som gick hem, att ersätta euron med marken men det räckte inte riktigt.

För övrigt skall jag nu lämna nyckeln till Bygdegården till Margareta och mikrofon och högtalare till Gustavsbergsteatern så att de finns där när vi har kf på onsdag.

Inga kommentarer: