söndag 8 januari 2012

S, Mp och C får en ny stark konkurrent i V
Det är ingen tvekan om det. S, Mp och C i den ordningen får en stark konkurrent i V med Jonas Sjöstedt.
Socialdemokraterna främst för att deras väljare traditionellt ligger närmast vänstern. Särskilt i dag med många som ifrågasätter Håkan Juholt, med svag politik, och med låga opinionssiffror. Mp för att V-kongressen och Jonas höjer kraven i klimat- och miljöpolitiken och lägger in det i den ekonomiska politiken och jobben. Mp:s uppgörelser med regeringen kommer att bli svårare. "Centern är inget miljöparti", sa Jonas på kongressen. Fel, naturligtvis men vi måste vässa argumenten och ta fajten på klimat, kärnkraft, miljö, landsbygd, transporter, höghastighetståg, spårbilar och livsbalans. Det blir än viktigare eftersom

Rörligheten i väljarkåren har ökat
vilket Peter Wolodarski visar i sin söndasgskrönika i www.dn.se/ledare. Det gör att inget parti går säkert. Den tidigare klassröstningen har minskat kraftigt och den största väljargruppen är i dag de "oberoende" med 39 procent.

Rut-avdrag på alla hushållstjänster
skriver socialdemokraten Luciano Astudillo på DN Debatt i dag, www.DN.se/debatt. Centern borde börja med att driva rot-avdrag för IT-tjänster. Nya affärsmöjligheter skulle öppnas och det skulle öka jobben för ungdomar. Många äldre som inte är vana vid tekniken skulle snabbare komma in i den och jämställdheten skulle öka mellan unga och gamla.

För övrigt vill jag nu berömma vår cateringföretagare på Värmdö, Mats Erikssom som så hårt och framgångsrikt drivit kravet på sänkt moms i restaurangbranschen som ger fler jobb för ungdomar och invandrare .

Inga kommentarer: