lördag 7 januari 2012

Jonas är duktig men farlig...
Det har jag skrivit tidigare och nu igen. Jag vet vilken kompetens Jonas har efter att ha jobbat ihop i Nej till EU under folkomröstningen där Jonas var vice ordförande och jag och Eva-Britt Svensson var ordförande. Vi arbetade också tillsammans i EU-parlamentet den första mandadperioden 95-99. Det kan ju tyckas lite underligt att jag som centerpartist har så mycket gott att säga om Jonas, men det måste man kunna, även om vi är verksamma i olika partiet. Jag har också gratulerat honom pesonligen till uppdraget.

Hans mandat är starkt i vänstern med 179 röster mot 39 för Rossana Dinamarca. Han är lugn, förklarande, tydlig, men också konstruktiv. Klimat, miljö, välfärd, landsbygd, livskvalité, kortare arbetetid. Utmanare till Mp,S, C och unga väljare. Vi måste vässa våra argument.

Bra artikel på DN Debatt om jämställdhet utan kvotering
av ordförandena i Liberala kvinnor, Bonnie Bernströn, ordföranden för Centerkvinnorna Gunilla Hjelm och Maria Fälth, ordförande  i Kristdemokratiska kvinnoförbundet. Tio bra krav för att stärka jämställdheten och öka trycket på politiken och näringslivet där opinionsbildningen är vägen i stället för kvotering.

För övrigt har vi haft familjedag hos oss med Micke, Åsa, Emma Sara, Hanna, Stoffe och Stina, Sonja och jag. Vad trevligt och vad roligt de är att vara farfar...

1 kommentar:

Anders Persson sa...

Är det möjligt att minska klimatutsläppen med 6-timmars arbetsdag?