onsdag 11 januari 2012

M Schibbye och J Persson: Rätt att inte överklaga
Det var inget lätt beslut. Tycker ändå att MS och JP valde rätt utifrån att så snabbt som möjligt komma hem. Det var rätt att inte överklaga. Nu vinner domen laga kraft och den juridiska processen, som ändå är poitisk, ersätts med politiska samtal. Det kan vara svårt nog och ta tid men är trots allt en bättre väg. Något rättssamhälle är det inte tal om...

Uteslut Ukraina från fotbolls EM
Det borde vara EU:s krav på diktarregimen i Ukraina. Domen mot Julia Tymosjenko för gasavtalet med Ryssland är politik och har inget med brott och juridik att göra. Behandlingen av henne med häktning som nu övergår i fängelse 45 mil från Kiev med ständig videoövervakning är ett oacceptabelt rättsövergrepp. Nej till Ukraina som världnation för fotbolls EM.

Nedan ett pressmeddelande jag sände iväg häromdagen när jag reagerat på medias ensidiga kritik av reformen

Pressmeddelande 12-01-08
Hans Lindqvist ( c )

 Momssänkningen på restauranger  ger jobb åt ungdomar och invandrare
-Det är med  ökad förvåning jag tagit del av socialdemokraternas och många medias snabba beskrivning av momssänkningen på restauranger som ett misslyckande som inte sänkt några priser.
-Reformen har funnits i några dagar och vi får vänta ett halvår innan vi kan göra en samlad utvärdering.

 Det säger Hans Lindqvist, aktiv kommun- och landstingspolitiker (c) , från Värmdö som också drivit på i opinionsarbetet för den sänkta matmomsen.

-Jag engagerade mig främst för att jag tror sänkt restaurangmoms ger fler jobb  åt ungdomar och invandrare och har påverkat centerpartiet för en momssänkning.
-Jag var tidigt ute med den mycket pådrivande Cateringföretagaren Mats Eriksson på ”Momspromenaden” och frågade restaurangägare i Värmdö och Stockholm vad de trodde om en sådan reform och fick svaret lägre priser, fler  jobb och mindre svartjobb.
-Ytterligare ett motiv var den bristande logiken att betala 12 procents moms vid catering till dörren och 25 procent om maten serverade på 50-årskalaset.

Huvudmotiven för reformen är fler jobb och minskad svartmarknad.
- Det är inget man får svar på efter nio dagar.
Det är nu viktigt att vi lyssnar på de små företagen i mindre städer och glesbygd över hela Sverige innan vi gör en samlad utvärdering. De ska berätta sin vardagshistoria om vad detta betyder för dem.

-Kritiken från TV4, Aftonbladet och ”de oberoende” medierna SR och SVT om att inga priser sänkts kan ju betyda att restaurangerna väljer att ta ut momssänkningen i mer personal.
-Det  är rättvist med samma moms på all mat.
-Vänta med snabba slutsatser. Gör om och gör rätt om ett halvår.
För mer info
Hans Lindqvist 070/ 5485819
Mats Eriksson, www.momsbloggen.se

 För övrig skiner solen och fåglarna kvittrar och tror att de är vid Medelhavet....

Inga kommentarer: