torsdag 21 juni 2012

Anita Gradin 1995 - Cecilia Malmström 2012: Vi måste ta krafttag mot trafficking
Inget har förändrats. Två svenska EU-kommissionärer kräver samma sak med nästan 20  års mellanrum. Ingenting har hänt, jo trafficking och människohandel har ökat. Enligt ILO, Internationella arbetsorganisationen handlar det om 21 miljoner som tvingades till slavarbete i någon form 2002-20011. Nu behövs  en handlingsplan sa Anita Gradin när jag och övriga svenska EU-parlamentariker träffade henne i Strasbourg. Nu  behövs en handlingsplan säger Cecilia Malmström.
De regler som sedan 1995 finns följs inte. Börja med det...handling inte fler handlingsplaner...

AP-fondchefernas förmåner: Oerhört utmanande
Hur reagear svenska folket när de läser om fria bilar, fria resor, fria fester och fri sprit. Otroligt att ingen har granskad det förrän nu. Peter Norman, finansmarknadsminister, har själv ett förflutet som vd för sjunde AP-fonden. Det känns säkert hårt att kritisera sig själv och sina arbetskamrater, men har gör det enda rätta. och han gör det bra. Det handlar inte bara om en regelbok  "utan man måste också ha en egen kompass."Inte bara följa riktlinjer "utan göra egna bedömningar.Tänka själv alltså.

Bra presskonferens på Skurubron med  sex Värmdöpartier mot broavgifter.
Det blev en lyckad presskonferens på Skurubron i går  med M, Fp, Kd, C, S, och Sd. Endast Mp och V står utanför kravet på Nej till broavgifter på den nya Skurubro som ska byggas. Värmdöborna ska inte betala dubbla avgifter för att komma in och ut från Stockholm. Först 10-20 kronor för att ta sig över Skurubron och sedan höjda tvängselavgifter med 20-40 kronor. Nej. Staten ska betala.

För övrigt ska jag nu in till kommunhuset i några småärenden inför midsommar...

Inga kommentarer: