måndag 11 juni 2012

Socialister och nationalister går fram i franska valet
Socialisterna med Francois Hollande går fram i franska valet till nationalförsamlingen.  Socialisterna kan räkna med att få egen majoritet efter andra omgången. Det betyder ett mer överstatligt EU som jag skrev i går. Nationalisterna med  Marine Le Pen och Nationella fronten gick också fram. Partiets EU och euromotstånd kan möjligen begränsa ökad EU-makt. Men systemet med majoritetsval i enmansvalkretsar missgynnar mindre partier så framgången kan bli mycket liten.

Moderaterna vill ha en välfärdsinspektion. Så undergräver man samarbetet i Alliansen
I går gick moderaternas nye partisekreterare Kent Persson ut och sa att moderaterna vill ha en ny myndighet som ska granska äldreomsorgen, en välfärdsinspektion. I morse gick flera kristdemokrater, inklusive partiledaren, ut och påpekade att det finns redan ett sådant förslag i regeringen, där tom ansökningar kommit in till uppdraget som generaldirektör.
Det är såhär moderaterna undergräver samarbetet med övriga regeringspartier och riskerar att fälla hela Alliansen.

Märkligt att bryta en tennisfinal för att bollarna blir blöta och en finalspelare gnäller.
Men så skedde i gårdagens final mellan Nadal och Djokovic där den svenske supervisorn bröt matchen. Då hade Nadal förlorat åtta game i rad och var ursinning på "vädret", med regntung bana och tunga bollar. Herrejösses. Det är ju lika för båda. Överklassfasoner.

Sverige vinner i kväll, säger Zlatan
Och mycket talar för det. Det svenska laget verkar samlat och fokuserat. Nu spelar vi mot Ukraina, hemmanationen för Fotbolls-EM. Vad som helst men det får inte bli någon bråkmatch eller ännu värre...

Nu gräver jag ner mig i landstingsbudgeten igen.

Inga kommentarer: