tisdag 19 juni 2012

Grekland: En regering med ansvar är krav nummer ett
Först måste Grekland ha en ny regering. En regering med ansar.En regering som säger som det är. Det krävs hårda tag för att komma ur problemen , men vi ska hjälpas åt och lyckas. En regering som kan tala om att man kommer ur krisen genom att först ha en plan för hur man ska betala sina skulder som man följer.En regering som beslutar hur folk ska betala skatt, rättvist, och hur korruption ska stoppas. En regering som också talar om hur vi ska stärka Greklands tillväxt och framtidstro. Så enkelt är det.... Och euron....Den dör av sig själv så småningom.

Professor Mats Persson: EUrokrisen driver på en fiskal union
Mats Persson är professor i internationell ekonomi. Det är bankerna som vunnit på alla stödlån. Först tjänar de pengar när det går bra och sedan får de statliga nödlån när det går dåligt. Folket får betala. EU kommissionens byråkrater vill ha en fiskal union för att få ännu mer att bestämma över i Bryssel, över huvudet på regeringar och folk i medlemsländerna.

Citat från Persson
"Den union som nu håller på att ta form, med ett stort inslag av överstatlighet, stödfonder och styrning av enskilda länder....är en helt annan union än den...Sverige röstade om 2003". Så illa är det. Då sa svenska folket nej. I dag är det bara Carl B Hamilton som säger ja. www.dn.se/debatt

Socialdemokraterna: Heltid i stället för debatt om vinst
S vill inte ha någon stor - partiskiljande - debatt om vinst i välfärden. Partiledaren är för. Andra emot. Därför driver s i stället rätt till heltid i välfärden. Men bort med räntesnurrorna borde s väl ändå ställa upp på.?

För övrigt åker jag nu in till Landstingsstyrelse om NKS, Nya Karolinska Sjukhuset vår stora innovationssatsning på modern sjukvård.Inga kommentarer: