lördag 9 juni 2012

EU och Merkel: Mer överstatlighet och Tyskland tar över
Det är telegramtexten om vad som nu händer i EU. Tyskarna och Merkel vill bidra med mer pengar om det blir mer överstatligt så att Tyskland kan ta över mer av besluten. Merkel vill ha en finansminister i Unionen med överstatliga befogenheter och kontroll av ländernas budgetar (en tysk finansminister alltså). Tyskland vill ha ett gemensamt EU-försvar. Det blir ett tyskt EU.

Bra Anders Borg. Räntesnurrorna ska stoppas
Att låna upp stora pengar som riskkapitalbolag utomlands och att dra av räntorna hemma i Sverige så att det inte blir någon skatt undandrar staten inkomster på sådär 24 miljarder kronor om året. Alla borde förstå att det är fel. Anders Borg har rätt och Svenskt Näringsliv med Urban Bäckström har fel. Det är dessutom ofta i den växande vård- och skolsektorn avdragen görs. Det är starkt av Anders Borg och det ska han ha heder för och inte kritik.

Västerleden - Förbifarten - Stockholms Hallandsås!
Det är närmast tragiskt att se alla nya uppgifter om ökade kostnader, omöjligt långa tunnlar med minskad säkerhet och skyhöga luftföroreningar som kommer fram om Förbifart Stockholm. 100 gånger högre utsläpp av hälsofarliga partiklar än på Hornsgatan!. 20-30 sjukdomsrelaterade dödsfall varje år i hjärt- och kärlsjukdomar, allergier och astma. Det är fel att satsa 30 miljarder kronor på en motorväg. Det var fel när den hette Västerleden. Det är fel i dag när den heter Förbifarten. Stockholms Hallandsås!

För övrigt kommer jag nu från en våravslutning med Värmdöcentern på vår nya konsthall Artipelag. Fantatiskt för konsten, turismen, jobben och Värmdö. Tack Baby-Björn.

Inga kommentarer: